1 adet soğanı ikiye bölün, yağsız tavada kızartın. Buke garniyi temizleyip irice doğrayın. İncik, buke garni, kavrulmuş soğan, 2 dal maydanoz ve 2 lt. suyu bir tencereye koyup kaynatın; orta ateşte üstü açık olarak 3 saat pişirin. Sık sık üstünde biriken köpüğü atın. Et suyunu tel süzgeçten geçirip buzdolabında bekletin. Ertesi gün şalgam ve kalan soğanı soyun, küçük küplere doğrayın ve tereyağında kavurun. Sherry ve 50 ml. et suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Tuz, biber, şeker ile tatlandırıp soğumaya bırakın. Kalan maydanozun irice kıyıp karışıma ekleyin. Et suyundan 800 ml. ölçün, yağınız temizleyip tülbentten geçirin.
Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Çubuk vanilyanın özünü kazıyın. Süzülmüş et suyunu ısıtın. Jelatinleri ve vanilya özünü içinde eritin. Sirke ile tatlandırıp soğumaya bırakın. 1.5 lt hacimli uzun bir kalıbı yağlayıp şeffaf folyo ile kaplayın. 250 ml. et suyu koyun. 1/2 cm. kalınlığında bir jöle tabakası oluşuncaya kadar bekletin. Şalgamlı karışımı, jambonları ve et suyunu kat kat jölenin üzerine yerleştirin. 1 gece buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkartıp dilimlere kesin.
12 Dilim
Hazırlama Süresi : 1 saat
2 adet soğan
1 demet buke garni
1.5 kg. sığır incik
1 demet maydanoz
150 gr. şalgam
20 gr. tereyağı
50 ml. sherry
14 yaprak jelatin
1 adet çubuk vanilya
30 ml. beyaz şarap sirkesi
400 gr. jambon
Tuz
Biber
Şeker
Afiyet olsun.
Resim görsellik açısından eklenmiştir. Tarif ile ilgisi yoktur.
Dikkat!!! Özgün içeriktir. Kaynak belirtmeden yayınlamayınız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Canım çekti vallahi
YanıtlaSil