Ads 468x60px

“Eğer bir millet, iktidarda bulunan kişilerin alçaklığını, hırsızlığını, yalnızca kendi siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millet erdemini yitirmiştir. Erdemini yitiren millet, bir gün vatanını da yitirmeye mahkumdur..! ”
(Niccolo Machiavelli)

2 Zeytinli Fener Balığı

Bu Sayfanın Çıktısını Al counter
900 gr. patatesi kabuklarıyla birlikte tuzlu suda 20 dakika haşlayıp süzün ve sıcakken soyun. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın. Kaparileri süzgeçte bekletin.
Sos İçin: Vermutu orta ateşte 100 ml. kalıncaya kadar kaynatın. Kalan patatesi soyup minik doğrayın ve balık suyu ile birlikte vermuta katıp 10-15 dakika pişirin. Soyulmuş patatesleri zeytinyağı, zeytin, kapari ve iri doğranmış domateslerle karıştırın. Tuz, biber ekin. Limonun suyunu sıkın. Balığın her tarafına tuz ve limon suyu serpiştirin.


Balığı, patates karışımını ve suyunu fırın tepsisine koyun. Önceden 200C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip fırından çıkartın, üstünü alüminyum folyo ile kapatın.
Kremayı patatesli sosa ekleyip bir taşım kaynatın ve blender ile püre haline getirin. Servisten önce balığın kılçıklarını temizleyip ince delimlere kesin, sebzelerle beraber ısıtılmış tabaklara paylaştırın. Dere otunu serpiştirip patates sosuyla servis yapın.

8-10 Kişilik
Hazırlama Süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
1 kg. küçük boy patates
60 gr siyah zeytin
80 gr kapari
300 ml sek vermut
500 ml balık suyu
80 ml zeytinyağı
50 gr kurutulmuş domates(yağda)
1 adet limon
1 adet fener balığı
100 ml krema
Dereotu

Afiyet olsun.

Resim görsellik açısından eklenmiştir. Tarif ile ilgisi yoktur.

Dikkat!!! Özgün içeriktir. Kaynak belirtmeden yayınlamayınız.

2 yorum :

  1. Canım çekti harbi nerden buluyorsunuz bu tarifleri acaba öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfak aksesuarları üreten ünlü bir markanın yemek kitabından.

      Sil