Sardalya ezmesi, hardal, soya sosu, sirke ve zeytinyağını karıştırın. Et suyunu ısıtıp sosa ekleyin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Büyük bir kasede pirinçleri ılık sos ile karıştırın. Bezeyle, domates ve mısırı ilave edip 2 saat bekletin.
Yeşil soğanları temizleyip veren ince halkalara kesin. Fesleğen yapraklarını dallarından ayırın. Ton balığının yağını süzdürüp parçalara ayırın. Pirinç salatasına gerekiyorsa biraz daha baharat ekleyin. Üstüne ton balığı, soğan ve fesleğen yapraklarını serpiştirip servis yapın.

8-10 kişilik
Hazırlama Süresi:30 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
200 gr. uzun taneli pirinç
200 gr. esmer pirinç
200 gr. bezelye
250 gr. kiraz domates
100 gr. haşlanmış mısır
2 tatlı kaşığı sardalya ezmesi
2 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı soya sosu
40 ml. kırmızı şarap sirkesi
90 ml. zeytinyağı
400 ml. et suyu veya bulyon
1/2 demet yeşil soğan
1/2 demet fesleğen
1 kutu ton balığı
Tuz
Biber
Afiyet olsun.
Resim görsellik açısından eklenmiştir. Tarif ile ilgisi yoktur.
Dikkat!!! Özgün içeriktir. Kaynak belirtmeden yayınlamayınız.
0 yorum :
Yorum Gönder