Ads 468x60px

“Eğer bir millet, iktidarda bulunan kişilerin alçaklığını, hırsızlığını, yalnızca kendi siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millet erdemini yitirmiştir. Erdemini yitiren millet, bir gün vatanını da yitirmeye mahkumdur..! ”
(Niccolo Machiavelli)

0 Ton Balıklı Pirinç Salatası

Bu Sayfanın Çıktısını Al counter
Her iki pirinci de pakette önerilen şekilde, tuzlu suda pişirin. Bezelyeleri kaynar tuzlu suda 1-2 dakika bekletip soğuk sudan geçirin, süzülmeye bırakın. Domatesleri yıkayıp temizleyin ve ikiye bölün. Mısırları süzün.
Sardalya ezmesi, hardal, soya sosu, sirke ve zeytinyağını karıştırın. Et suyunu ısıtıp sosa ekleyin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Büyük bir kasede pirinçleri ılık sos ile karıştırın. Bezeyle, domates ve mısırı ilave edip 2 saat bekletin.
Yeşil soğanları temizleyip veren ince halkalara kesin. Fesleğen yapraklarını dallarından ayırın. Ton balığının yağını süzdürüp parçalara ayırın. Pirinç salatasına gerekiyorsa biraz daha baharat ekleyin. Üstüne ton balığı, soğan ve fesleğen yapraklarını serpiştirip servis yapın.



8-10 kişilik
Hazırlama Süresi:30 dakika
Pişirme süresi: 1 saat

200 gr. uzun taneli pirinç
200 gr. esmer pirinç
200 gr. bezelye
250 gr. kiraz domates
100 gr. haşlanmış mısır
2 tatlı kaşığı sardalya ezmesi
2 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı soya sosu
40 ml. kırmızı şarap sirkesi
90 ml. zeytinyağı
400 ml. et suyu veya bulyon
1/2 demet yeşil soğan
1/2 demet fesleğen
1 kutu ton balığı
Tuz
Biber


Afiyet olsun.

Resim görsellik açısından eklenmiştir. Tarif ile ilgisi yoktur.

Dikkat!!! Özgün içeriktir. Kaynak belirtmeden yayınlamayınız.

0 yorum :

Yorum Gönder