3 adet limonun kabuğunu ince rendeleyip suyunu sıkın ve 125 ml. suyu ayırın.
500 ml. suyu, şekeri, limon kabuğu rendesini ve ayırdığınız limon suyunu bir taşım kaynatıp ateşten alın ve 10 dakika demlendirin. Süzgeçten geçirip bir kaseye alın ve bir gece buzdolabında bekletin.
Jelatini soğuk suyun içinde yumuşatın. Bir tencereye limonlu sudan 2 yemek kaşığı koyup ısıtın ve jelatini içinde eritin. Kalan limonlu suyu da ekleyip karıştırın. Yayvan bir kaba koyun, 30 dakikada bir karıştırarak 5-6 saat buzlukta doldurun. Servis zamanı sorbeyi küçük dondurma kaşığı ile şampanya bardaklarına paylaştırın. Üstlerini grappa ve prosecco ile doldurun.
Grappa : Taze üzümden elde edilen brandy türü bir içki
Prosecco: Köpüklü bir şarap çeşididir.
8-10 kişilik
Hazırlama Süresi : 30 dakika
5 adet limon
175 gr şeker
1 yaprak jelatin
40 ml. grappa
375 ml. prosecco
Afiyet olsun.
Resim görsellik açısından eklenmiştir. Tarif ile ilgisi yoktur.
Dikkat!!! Özgün içeriktir. Kaynak belirtmeden yayınlamayınız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder