Un, tereyağı, yumurta sarısı, 1 tutam toz şeker ve tuzu 40 ml. buz gibi soğuk suyla birlikte karıştırma kabına alın. Elinizle düzgün bir hamur yoğurun. Folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Sarmısak ve zencefili soyun. Biberin çekirdeklerini çıkartın ve hepsini küçük küp doğrayın. Havuçları soyup ince uzun dilimlere kesin. Sıvı yağı tavada kızdırın.
Biberi, sarmısağı, zencefili ve havucu kavurun. Tuz, biber ekip ılınmaya bırakın. Kişniş yapraklarını ince doğrayıp yumurtalar, krema ve yoğurt ile karıştırın. 26 cm. çapında kelepçeli ile bir kalıbı yağlayın. Hamuru unlanmış tezgahın üstünde 32 cm. çapında açın ve kalıba yayın. Artan hamuru 4 cm. kalınlığında bir şerit halinde açın.
Kalıbın kenarlarına yertleştirin. Bir çatalla hamurun tabanı ve kenarlarını delin. Üstüne fırın kağıdı döşeyip bakliyatı dağıtın ve 12 dakika pişirin. Kağıdı ve bakliyatı kaldırıp kşnişli kremayı dökün. Havuçlu karışımı yayıp fırında 35 dakika pişirin.
18 dilim
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
250 gr. un
125 gr. soğuk tereyağı(Küp doğranmış)
1 yumurta sarısı
2 adet yumurta
10 ml. sıvı yağ
2 diş sarmısak
40 gr. taze zencefil
1 adet küçük kırmızı acı biber
750 gr. havuç
1 demet kişniş
200 gr. krema
150 gr. yoğurt
Tuz
Biber
Şeker
Afiyet olsun.
Resim görsellik açısından eklenmiştir. Tarif ile ilgisi yoktur.
Dikkat!!! Özgün içeriktir. Kaynak belirtmeden yayınlamayınız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder