Ads 468x60px

“Eğer bir millet, iktidarda bulunan kişilerin alçaklığını, hırsızlığını, yalnızca kendi siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millet erdemini yitirmiştir. Erdemini yitiren millet, bir gün vatanını da yitirmeye mahkumdur..! ”
(Niccolo Machiavelli)

0 Kışın Soğuk Havalarda Vücuda İyi Gelen Yiyecekler

Bu Sayfanın Çıktısını Al counter
Kış Mevsiminde Vücuda En İyi Gelen Yiyecekler Bu yazımızda özellikle de kış aylarında, vücudun bağışıklık sistemini geliştirmek ve vücudu doğal olarak beslemek için tüketebileceğimiz meyveler hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. Portakalın Faydaları Nelerdir? C vitamini yönünden zengin meyvelerden birisi olan portakal, bağışıklık sistemini oldukça güçlendiren meyvelerdendir. İçerdiği diğer vitaminlerden bazıları A, B1, B2 ve P’dir. Potasyum, magnezyum ve kalsiyum da içerir. Tansiyonu düzenler ve kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Bütün damarları güçlendirir ve böylece kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Antioksidan özelliği sayesinde kanı temizler. Genel cilt güzelliğini arttırır. Kanı cıvıtır, uykusuzluğa iyi gelir. Mide ve pankreas kanserini önler. Yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Mandalinanın Faydaları Nelerdir? Mandalina da tıpkı portakal gibi zengin antioksidan ve C vitamini kaynağıdır. Bu sayede vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle de soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücudun direncini arttırarak korur. Ayrıca bazı besinlerle vücuda giren ancak aktif halde bulunmayan demiri aktif hale getirir. Fazla miktarda potasyum içerdiğinden dolayı yüksek tansiyonu düşürür. Kötü kolesterolü düşürerek kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. Kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olur ve kılcal damarların gücünü arttırır. Genel damar sağlığına iyi gelmektedir.
Greyfurtun Faydaları Nelerdir? Portakal ve mandalina meyvelerinin içerdiği faydaların çoğunu içermekle birlikte A ve B vitamini de içerir. Yine yüksek miktarda C vitamini bulundurur ve antioksidan görevi görür. Kansere karşı koruyucudur. Kasları güçlendirir ve dolaşım sistemine iyi gelir. Kivinin Faydaları Nelerdir? Kivide bol miktarda A ve C vitaminleri bulunur. Bu vitaminler kivinin içerisinde o kadar fazladır ki, 1 adet kivide bulunan C vitamini 2 adet portakalda ve 3 adet mandalinada bulunan C vitaminine eşdeğerdir. İçeriğindeki A vitamini de görme bozuklukları, üreme ile alakalı fonksiyonlar ve kemiklerin gelişmesi için önemli ölçüde katkılar sağlar. Yine kivi kanseri önlemeye yardımcıdır. Narın Faydaları Nelerdir? Nar meyvesi içerisinde çok önemli miktarlarda antioksidan içerir. İçeriğindeki A, C, B2 ve diğer vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda iyi bir idrar söktürücü ve tansiyon düzenleyicidir. Elmanın Faydaları Nelerdir? Elma meyvesi içeriğinde A, C, E, B1 ve B2 vitaminlerini barındırır. Aynı zamanda kötü kolesterolü düşürür ve iyi kolesterolü arttırır. Diğer birçok meyve gibi kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Mide ve bağırsakta oluşan hastalıklara karşı iyi gelmektedir. Armudun Faydaları Nelerdir? Armut, içerisinde A, B1, B2, C vitaminleri ile bakır ve fosfor bulundurur. Bu maddelerden her ikisi de iyi birer antioksidandır. Vücuttaki serbest radikallere karşı etki göstererek kolon kanseri riskini azaltırlar. Tansiyonu düşürür ve zihinsel olarak insanı dinlendirir. Kabızlığı giderir, böbrekteki ve mesanedeki taşları döker.

0 yorum :

Yorum Gönder