skip to main
|
skip to sidebar
Mayonez Nasıl Yapılır
Sizlere bu yazımızda evinizde pratik bir şekilde nasıl mayonez yapabileceğinizi anlatacağız. Önce un ve suyu muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişiriyoruz. Suyumuz ve unumuz muhallebi kıvamında iken sıcak halinde dar uzun bir çırpma kabının içerisinde döküyoruz. Üzerinde vakit kaybetmeden ayçiçek yağını döküyor ve çırpıyoruz artık yavaş yavaş mayonez kıvamına geldi ortaya çıkan karışımın üzerinde yumurtanın sarısını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Bu karışım sonrası tadına bakın ve duruma göre limon tuzu ve normal tuzu ekleyebilirsiniz. Mayonez artık hazır bu noktadan sonra ufak bir kavanoza 2 gün saklayacak şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz.
Hemen kullanmak istiyorsanız geniş bir kaseye koyun ve biraz soğuduktan sonra kullanmaya başlayın.
Mayonez için gerekli malzemeler,
- 1 su bardağından bir parmak eksik su
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla ayçiçek yağı
- 1 Yumarta Sarısı
- 2 çay kaşığı limon tuzu
ve tadına göre ayarlayacağımız tuz.
0 yorum :
Yorum Gönder